Vadstena

Varför Vadstena?

Mona kommer från dessa trakter och förra sommaren firade vi Midsommar i Vadstena med värdparet, Henrik och Lena, samt Ulf och Ylva. Vadstena låg mitt emellan Stockholm och Göteborg så det var ett bra ställe att mötas upp på. Efter en superhärlig dag med midsommarlunch, bastu och bubbelpool och en massa “tjöt” intog vi en fantastisk middag i restaurangen på Kung Starby. Efter desserten överraskar Viktor med att ta upp en skål och att gå ner på knä och fria!

Ylvas ögon har nog aldrig varit större, Henrik mer förvånad, Ulfs varggrin bredare eller Lena mer mållös. Själv skrek jag rakt ut. Inte “ja!”, utan “Menar du allvar???”

Nåväl, efter att försäkrat mig upprepade gånger om att han inte skojar med mig får jag till slut ur mig ett jajajajaja! Så huxflux är vi förlovade.

Vi firar med skumpa(tack Henrik för snabb insats där) och en nattpromenad för att stilla känslorna 🙂
Nu återvänder vi alltså till brottsplatsen där det började och viger oss i Vadstena!
Promenad efter frieri

Att göra

Tåkerns Vandrarhem, som vi reserverat för övernattande gäster, ligger mitt ibland de naturreservat och den ekopark Omberg stoltserar med. Det finns gott om promenadleder som utgår därifrån. Man kan tex gå till Alvastra klosterruin, upp till Hjässan och njuta av utsikten över slätten eller vandra i de stora lövträdsskogarna. Omberg har fler än 200 stora ekar med en radie på över 1 meter!

För de med större krav på äventyr finns det ziplinebanor men kan boka, eller hyra havskajak genom Vätternevent & co.

Har man tillgång till bil kan man göra en längre utflykt, tex till den berömda Rökstenen med sina runor och till fågelsjön Tåkern, där finns ett ganska nyöppnat naturum ritat av tjusige arkitekten Gert Wingård.

Det går också att leta sig in till Vadstena om en del vill se medeltidstaden med slottet, Klosterkyrkan och de pittoreska kullerstensgatorna.

Eller så kan man bara hänga med alla fantastiska vänner och kanske ta ett dopp…